PEP-therapie

Last van benauwdheid en vastzittend slijm. Vaak een gevolg van chronische aandoeningen aan de luchtwegen, zoals COPD, astma, bronchiëctasieën en Cystic Fybrosis (CF). Een PEP-therapie kan verlichting geven.

Een PEP-therapie is bedoeld om vastzittend slijm los te trillen, waarna het opgehoest kan worden. Ademen wordt makkelijker. Bovendien neemt de kans op ontstekingen in de luchtwegen af. Een PEP-therapie wordt altijd voorgeschreven door de behandeld arts. Welk apparaat voor u het beste is? Westfalen Medical heeft er verschillende in het assortiment en adviseert u en uw arts bij de juiste keuze.

Hoe werkt PEP-therapie?

Bij een PEP-therapie ademt u uit door een PEP-apparaat. U ondervindt hierbij weerstand, positieve tegendruk. Op deze manier wordt positieve druk opgebouwd in de luchtwegen, wat ervoor zorgt dat deze open blijven. Er ontstaat een luchtflow op de plekken waar slijm vastzit. Dit bevordert het losraken van het slijm, waarna het opgehoest kan worden. 

PEP-therapie in combinatie met vernevel-therapie

Met een PEP-therapie traint u de ademhalingsspieren. Deze therapie in combinatie met verneveling is bedoeld om medicijnen dieper in de luchtwegen te brengen.